Recept: Trifle van brownie met caramelsaus

Recept: Trifle van brownie met caramelsaus

Na het succes van het eerste recept op mijn blog; de frambozensaus om zelf het lekkerste toetje te maken. Kan ik niet wachten om dit super lekkere recept met jou te delen. Dit keer een wat zwaarder dessert waar je een deel voor kan bestellen, namelijk de brownies met caramelsaus. Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om de brownies zelf te maken en de saus ergens te kopen.  

Dus heb jij binnenkort vrienden of familie uitgenodigd voor het diner dan is dit een recept waar bijna iedereen fan van is. Een super leuk recept die met een paar tips aan te passen is voor de BBQ of het kerstdiner. Je kan er heel makkelijk je eigen draai aan geven.
Ben jij er klaar voor om deze brownie trifle met caramelsaus te maken?

Het is een recept waar je ongeveer een half uur mee bezig bent inclusief het maken van de mascarponecrème. De brownies en de saus maak je dan niet zelf. 

We beginnen eerst met de voorbereidingen. Het werkt straks namelijk een stuk makkelijker als alles wat je nodig hebt al klaar ligt :-)

 1. Als eerste pak je 4 (wijn)glazen.
 2. Daarna zorg je ervoor dat de caramelsaus op kamertemperatuur is. Komt hij uit de koelkast? leg hem dan even in heet water en schud goed door voor gebruik. Ander krijg je hem niet goed uit het flesje. 
 3. Snijd de brownies in blokjes van ongeveer 5 mm.

Staat het allemaal klaar? Dan beginnen we nu met de crème.

P.s. Heb je hier geen zin in of tijd voor? Maak deze trifle dan met vanilleijs.

Het recept voor de mascarponecrème.

Voor dit recept heb ik gekozen voor een makkelijke crème waar je niet langer als 15 minuten mee bezig bent. 

De ingrediënten.

 • 200 gr mascarpone
 • 300 gr slagroom
 • 15 gr kristalsuiker
 • vanille extract

De bereidingswijze.

 1. Meng de slagroom samen met de suiker totdat deze yoghurtdikte heeft. Door hem niet te ver op de kloppen kan je hem straks nog makkelijk mengen met de mascarpone.
 2. Roer de mascarpone los.
 3. Zodra de slagroom de juiste dikte heeft voeg je de mascarpone en een klein beetje vanille extract naar smaak toe en roer je deze goed door de slagroom.
 4. Nu is je crème klaar.

Het opbouwen van de brownie trifle met caramelsaus.

We gaan nu beginnen met het maken van het dessert. Waar ik heel erg op let wanneer ik glazen gebruik bij het maken van een dessert is dat mijn handen schoon en vetvrij zijn. Gebruik eventueel een lepel om de brownies in het glaasje te strooien. Zo zie je straks ook geen vette vingers terug op de glazen ;-) 

 1. Zet de 4 glazen op een rij en leg op de bodem een dun laagje met brownie stukjes.
 2. Schenk er een klein beetje caramelsaus over. Vergeet niet de zijkant van het glas. Dat geeft namelijk een mooi effect!
 3. Nu is het tijd voor de mascarponecrème. Met 2 lepels kan je deze makkelijk in het glas drapperen.
 4. Doe dit bij alle 4 de glazen.
 5. Zijn alle glazen gevuld met een eerste laagje? Doe dan exact hetzelfde rondje nog een keer.
 6. Heb je nog crème en brownies over? Dan kan je nog een laagje in het glas doen.
brownie dessert


Als laatste versier je de crème met nog wat brownie stukjes, wat saus en als je het lekker vindt wat gehakte noten. Wil je wat meer kleur op de bovenkant? Een paar frambozen zijn een super leuke en lekkere decoratie op dit toetje!

TIP! Het recept hierboven is 1 manier om deze trifle te maken. Natuurlijk is dit mogelijk in heel veel andere variaties.

 1. Vervang de brownies eens door stukjes oreo koekjes of bastogne koekjes. Of maak deze trifle met laagjes fruit.
 2. Je kan extra smaak aan de crème geven door hier sinaasappel of citroenrasp aan toe te voegen.
 3. Voor de saus kan je natuurlijk ook de frambozensaus gebruiken of een lekkere chocoladesaus
 4. Top het dessert af met noten, een takje munt, een leuke parasol of sprinkels voor de kinderen.

Ik hoop dat je je genoeg inspiratie heb gegeven om er zelf jou favoriete dessert van te maken. Voor kerst of gewoon als een super lekker toetje als je er zin in hebt :-)

Ga jij binnenkort ook koken voor vrienden/familie en wil jij jouw gasten ook verrassen! Je kan de brownies makkelijk bestellen via deze link. Ik vind het super leuk als je mij laat weten wat je van het recept brownie trifle met caramelsaus vindt. Laat jij het mij weten in een reactie hieronder?

Terug naar blog

Reactie plaatsen