Betalen

Je kunt bij ons op verschillende manieren betalen. Werkt één van de betaalwijzen niet of is er een storing bij de bank? Bel of mail ons even, meestal kunnen we toch wel iets voor je doen.

iDEAL
Deze betaalwijze heeft onze voorkeur. Betaal je met iDEAL en is jouw bestelling (op een werkdag) voor 14.00 uur afgerond, dan kunnen we jouw brownies dezelfde dag nog verzenden.

Op factuur

Deze betaalmogelijkheid is alleen beschikbaar voor bedrijven na contact met ons te hebben opgenomen. Op factuur betekent dat je achteraf binnen 14 dagen jouw bestelling mag betalen. We mailen de factuur aan het e-mailadres dat opgegeven is bij Factuurgegevens. Wij controleren jouw bedrijfsgegevens en nemen eventueel contact op voordat wij jouw bestelling verwerken. Als jij niet degene bent die betaalt, ben je er zelf verantwoordelijk voor dat de factuur in jouw organisatie op tijd bij de betaler terecht komt.

Betaling mislukt of niet mogelijk? 

Controleer voor de zekerheid eerst of het geld toch is afgeschreven. Heb je geen mails gehad van ons en is er niets afgeschreven? Dan kan je meteen een nieuwe bestelling plaatsen. Als het geld wel afgeschreven is en je hebt na een half uur nog geen bevestiging per e-mail ontvangen, dan ging er waarschijnlijk iets mis. Neem contact met ons op en we lossen het op. We willen dan wel graag jouw factuur- of bestelnummer weten. Dat zie je staan bij de afschrijving.