Recept: Frambozencoulis (saus) - De Lekkerste Brownies

Recept: Frambozencoulis (saus)

 

Recept frambozensaus

Het was een prachtige September avond. Kim en haar vriend hadden haar ouders uitgenodigd voor het diner. Buiten bij het knapperende vuur in de tuin begon de avond met een glas bubbels om het leven te vieren. Het leven waar ze allemaal zo van genoten en waar ze vol in staan. Terwijl haar vriend en ouders lekker aan het praten waren ging Kim de keuken in om voor het diner te zorgen. Ze had gekozen voor een 4 gangen diner. Koken vindt ze super leuk, maar het zorgde ook voor de nodige voorbereidingen en stress. Het voorgerecht werd enthousiast ontvangen. Waarna het tijd was voor de spoom en het hoofdgerecht. Ook hierbij vlogen de complimenten haar om oren, ze begon er zelfs van te blozen. De spanning viel van haar schouders, iedereen aan tafel was aan het genieten. Op het moment dat ze de laatste groene asperge op haar vork prikte bekroop haar dat bekende gevoel... Het gevoel dat het dessert niet onder mocht doen voor de andere gerechten. Wat had Kim hier toch altijd een moeite mee. Het nagerecht is meestal toch een lastig iets, hierdoor ging ze vaak voor iets simpels. Maar juist het laatste gerecht. Dat blijft iedereen zich herinneren...

Hou jij net zoals Kim ook van koken voor familie en vrienden, maar vind je het nagerecht altijd een lastig iets? Dat hoeft niet meer vanaf nu! Ik help je in dit blog verder aan een mega lekker dessert wat je makkelijk kan voorbereiden en zeker onthouden gaat worden! 

In dit blog vindt je het recept voor een frambozencoulis. Een lekkere saus die het niet alleen goed doet bij brownies en ijs, maar ook heerlijk is voor door de yoghurt, door cake beslag of over pannenkoeken. :-)

Het recept voor de frambozensaus.

Voor dit recept heb ik gekozen voor een makkelijk recept waar je niet langer als 15 minuten mee bezig bent. Je kan deze frambozencoulis makkelijk voorbereiden en 1 week in de koelkast bewaren. 

De ingrediënten.

  • 200 gr frambozen (vers of diepvries)
  • 40 gr kristalsuiker
  • 1 el citroensap
  • 1 el water

De bereidingswijze.

  1. Doe de frambozen, kristalsuiker, citroensap en water in een steelpan en breng op matig vuur aan de kook.
  2. Zodra het fruit zacht is pak je de staafmixer en pureer je de inhoud van e pan tot een saus.
  3. Laat de saus nog 3-5 minuten zachtjes koken terwijl je af en toe in de pan roert.
  4. Als je niet van pitjes in de saus houd pak je nu een zeef en schenk je de saus door de zeef zodat er een gladde saus overblijft. Het makkelijkste is om een lepel te pakken en met de bolle kant door de zeef te roeren. Hierdoor gaat de saus makkelijker door de zeef heen. Vergeet niet om als alles door de zeef is de onderkant van de zeef af te schrapen met een schone lepel of spatel. Hier blijft vaak nog best wat onder hangen :-)
  5. Roer de gladde coulis nog even door en schenk in een schoon gesteriliseerd potje. 
  6. De saus is 1 week houdbaar in de koelkast maar een grote kans dat hij dat niet gaat redden! ;-)

Voor het dessert heeft Kim de klassieke brownies besteld. Hier heeft ze 2 bolletjes vanille ijs bij geschept en het bord daarna gedecoreerd met de frambozencoulis, geroosterd amandelschaafsel en slagroom. Met een beetje hulp van ons heeft zij zelf een prachtig dessert op tafel gezet! Haar ouders vragen haar regelmatig wanneer ze weer mogen komen eten omdat het dessert zo lekker was! :-)

Zoals je op de foto ziet is het niet alleen lekker voor bij de brownies maar ook leuk om te gebruiken voor een ijsje voor de kids!

Ben je niet zo'n fan van vruchten maar hou je meer van caramel? Speciaal voor de caramel fans heb ik een heerlijk recept online gezet van een trifle met brownies en caramel

Ga jij binnenkort ook koken voor vrienden/familie en wil jij jouw gasten ook verrassen! Je kan de brownies makkelijk bestellen via deze link. Ik vind het super leuk als je mij laat weten wat je van het recept voor de frambozensaus vindt. Laat jij het mij weten in een reactie hieronder?

 

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen