Paasbrunch ideeën: Een paasbrunch zonder stress.

Paasbrunch ideeën: Een paasbrunch zonder stress.

De paasbrunch… Voor veel mensen is het een traditie om tijdens de Paasdagen heerlijke te genieten van een brunch. Gezellig met de familie of met vrienden. Met elkaar herinneringen maken. Genieten van de mensen om je heen die je na aan het hart liggen.

Of je de brunch nou besteld voor thuis, uit brunchen gaat, hem volledig zelf maakt of een beetje van jezelf en een beetje van andere bakkers. Alles is ok. Het gaat erom dat jijzelf ook ultiem geniet en niet vol in de stress schiet om een paasbrunch op poten te zetten. Dan sla je de plank mis als het om genieten en herinneringen maken gaat.

In dit blog help ik jou graag om een zo stressvrij mogelijk te genieten van de paasbrunch. Zo verwijs ik je door naar een recept op mijn blog waar je een onderdeel voor de paasbrunch mee kan maken. Geef ik je de leukste ideeën voor een paasbrunch en geef ik een tip voor een foodblog met heerlijke recepten.

Wat mag er niet ontbreken bij een Paasbrunch?

Tja, waar bestaat een Paasbrunch eigenlijk uit? Het zit tussen het ontbijt en de lunch in en dat maakt het zo leuk vind ik zelf! Je kan een heerlijke combinatie van hartig en zoet maken zodat er voor iedereen iets te smikkelen is. Zo ontbijt mijn man graag met zoet en maak je mij blij met zalm, avocado en scrambled eggs in de ochtend. Vroeger was het ook nog wel eens het restje stamppot andijvie met gehaktbal van de avond ervoor hahaha... Mijn man die snapt dit echt niet.

Zorg er dus voor dat de brunch bestaat uit een mix van zoete gerechten zoals een heerlijke paasstol, een glaasje met een triffle, wat kleine stukjes brownie of paaseitjes en wat ook een grote hit is dat zijn zelfgemaakte mini amandelcroissantjes. Misschien ken je ze wel van de vakantie uit Frankrijk.

Als hartige gerechten geniet ik altijd van een stukje quiche, een klein glaasje met soep, een croissant met hartige vulling, scrambled eggs met zalm of heerlijke flammkuchen met je favoriete toppings doen het ook altijd goed.

Naast al het lekkere eten moet er natuurlijk ook wat lekkerst gedronken worden. Waar de één geniet van een fijne cappuccino maak je de ander blij met een smoothie. Ook hier geldt, maak het jezelf niet te moeilijk. Kant-en-klaar, met voorgesneden fruit uit de vriezer of helemaal zelf maken. Alles is goed. Zolang jijzelf ook kan genieten van het samenzijn met elkaar. 

paasbrunch ideeën

Hoe kan ik mijn paasbrunch voorbereiden?

Om het jezelf makkelijker te maken is het fijn als je niet al vroeg je wekker hoeft te zetten voor de voorbereidingen. Jij hebt tenslotte ook een lang weekend! Wat prima kan en ik zelf het jaar door standaard in de vriezer heb staan dat zijn huisgemaakte mousse dessertjes in een klein glaasje. Deze kan je rustig een maand van tevoren maken en ze daarna invriezen. In de ochtend van de brunch haal je ze uit de vriezer. Je laat ze ontdooien en het enige wat je dan nog hoeft te doen is ze te decoreren. Dit kan ook heel goed met quiche. Vries het in, laat het ontdooien en warm het op in de oven of airfryer. Kind kan de was doen!

Daarnaast kan je de smoothie natuurlijk vast voorbereiden.Voeg iets citroensap toe zodat het niet verkleurd. Ook kan je de (mini)croissants voor de amandelcroissant een dag van tevoren bakken. Wist je dat dit zelfs veel handiger is? De croissant is de dag erna steviger waardoor hij beter te verwerken is. En na het vullen met de amandel crème gaat hij de oven weer in waardoor hij weer heerlijk knapperig wordt. In mijn Franse patisserie die ik 7,5 jaar lang met veel liefde in Den Haag heb gehad was dit een hardloper. Klanten kwamen van buiten Den Haag omdat de mijne de lekkerste waren die ze ooit gegeten hadden hoorde ik vaak. En nu.. Nu deel ik mijn toen zo geheime recept met jou in de DIY Amandelcroissant box die je in de webshop kan bestellen. 

Een laatste iets hoe je je het makkelijkste kan voorbereiden is misschien nog wel dingen bestellen. Zo is onze Brownie Paasbrunch Box een perfecte aanvulling voor de brunch. Zelf hoef je het alleen nog maar leuk te presenteren.

paasbrunch recepten

Paasbrunch ideeën die je kan bestellen.

Ik gaf het hierboven al aan, maar we hebben verschillende lekkere producten in ons assortiment waar jij en je familie volop van kunnen genieten tijdens de Paasbrunch.

  • De Brownie Paasbrunch Box. Deze Paas box is gevuld met 4 vrolijke Paasbrownies en een zakje met 15 halve paaseitjes van melkchocolade gedecoreerd met discodip. De Paasbrownies zijn in pure chocolade gedipt en daarna gedecoreerd met prachtige paas sprinkels.
  • DIY Amandelcroissants. Met dit pakket wat door de brievenbus kan, maak je zelf de lekkerste amandelcroissants. De ingrediënten zijn goed voor 8 normale croissants of 20 mini croissants. Om het makkelijk te maken vind je in dit pakket alvast het amandelmeel, amandelschaafsel, een geplastificeerd recept en een spuitzak. Wat je zelf nog moet toevoegen zijn de afgebakken croissants, roomboter, eieren, suiker, bloem, zout en een beetje liefde. 
  • Brownies met huisgemaakte caramelsaus. Om zelf een heerlijke triffle te maken met deze brownies in je favoriete smaak als ingrediënt. Wil je weten hoe je een heerlijke triffle maakt? Het recept van de triffle deel ik op mijn blog. 
Paasbrunch ideeën

 

Ben je ook nog op zoek naar wat hartige recepten? Ga dan naar Uit Paulines keuken voor hartige inspiratie.

Paasbrunch kinderen.

Vroeger was het bij ons ook een traditie. Brunchen met de familie, mijn tante en oom met mijn neef en nicht kwamen dan ook altijd. Met elkaar genoten we van een heerlijke brunch. Een variatie van hartig en zoet. En eieren, heel veel eieren! We deden altijd een wedstrijd wie de meeste eieren kon eten. De strijd was meestal tussen mijn moeder en mijn oom hahaha. En wij de volgende dag maar in de stank zitten ;-) Mooie herinneringen zijn dan. 

Wij vonden die paasbrunch als kinderen altijd geweldig en zoals je leest heb ik er mooie herinneringen aan. De mooiste herinnering is toch wel dat mijn oom elk jaar weer op het grasveld ging staan en wij hem met de overgebleven eieren mochten bekogelen. Met mijn zus en ik als korfballers was dit soms geen pretje voor hem. Mijn neef was altijd een dondersteen. De keer dat hij stiekem het huis in sloop en een rauw ei uit de koelkast pakte wordt zoals je snapt nooit vergeten. Mijn oom zat goed onder toen hij ook nog raak gooide, wat een lol hadden wij met zijn allen.

Ik hoop dat jij deze paasdagen ook gaat genieten en net zulke mooie herinneringen maakt als die ik eraan heb van vroeger. Vergeet niet te genieten, zowel van het lekkers als de mooie mensen om je heen.

Zoete groet,

Kelly

Terug naar blog

Reactie plaatsen