OP WERKDAGEN VOOR 14.00 UUR BESTELD IS DEZELFDE DAG VERZONDEN
Keurmerk webwinkel
OP WERKDAGEN VOOR 14.00 UUR BESTELD IS DEZELFDE DAG VERZONDEN
Winkelwagen 0

Is het zo dat wanneer je zelf niet kiest, het leven voor je kiest?

Kelly Koopmans persoonlijk

 

Dat is een vraag die ik mezelf de laatste tijd vaak stel. Niet altijd in deze bewoording, maar ook in de zin van: gebeurt alles met een reden? Geloof ik hierin?

Vroeger niet... Als nuchtere 'tukker' kon ik me daar niet in vinden. Maar sinds enkele jaren is mijn mening hierover veranderd. Achteraf gezien zijn er dingen gebeurd, of voelde ik dingen die later bleken te kloppen. Op die momenten was het zwaar klote dat het gebeurde, maar nu zie ik in dat het me goede dingen heeft gebracht. En ja, zelfs in de huidige situatie waarin ik mijn zaak 'verlies'. Het geen waaraan ik jaren met hart en ziel heb gewerkt en dat me gebracht heeft waar ik nu sta. Zelfs nu, met dit, had ik na een paar dagen al de gedachte dat het vast ergens goed voor zou zijn. Ik zie het nu nog niet, maar dat komt.

Nu, twee weken na de beslissing, begin ik het steeds meer in te zien. Ik weet niet zeker of ik goed zit, maar voor nu voelt het zo. Met het stoppen van de winkel en daardoor minder stress krijg ik ruimte voor andere dingen.

Dankbaar voor de mogelijkheden.

Begin deze week had ik een gesprek met de instantie die me helpt. Omdat ik niet zonder schulden met de zaak kan stoppen, moet ik een baan zoeken voor 32 uur per week en daarnaast mag ik de webshop blijven runnen. Dit zal ongeveer 1,5 jaar duren. Ik ben zo dankbaar dat dit in Nederland mogelijk is. Wat ik fijn vind, is dat ik de webshop kan voortzetten en op een beperkte schaal kan blijven ondernemen. Net zoals een deel van mijn salaris gaat ook mijn winst naar de spaarrekening voor mijn schuldeisers.

Nu er veel regelwerk en stress vanuit de winkel wegvalt, heb ik de mogelijkheid om de 1,5 jaar dat ik voor 4 dagen in loondienst ben, eindelijk de webshop de aandacht en liefde te geven die het al 3 jaar verdient maar niet krijgt en verder te bouwen aan de bekendheid van De Lekkerste Brownies.

Keuzes.

Deze keuze om te stoppen had ik bijna de andere kant op gemaakt. De Lekkerste Brownies heeft maandenlang nauwelijks aandacht gekregen, waardoor het bijna stilstond. Al mijn tijd en energie zijn de laatste tijd in de winkel gestoken om te voorkomen dat deze ten onder zou gaan. Ik zat in een strijd tussen de twee bedrijven. Beide laten groeien was in mijn situatie niet haalbaar. Achteraf heeft het ze allebei naar beneden gehaald doordat ze beide niet de volle 100% aandacht kregen.

Is het zo dat wanneer je zelf niet kiest, het leven voor je kiest?

Nu, terugkomend op de titel van dit blog. Ik denk dat het leven voor mij heeft gekozen en dat er een reden is dat Delicious Sweetness stopt. Het is sowieso een leerschool en ik kom er sterker uit. Dat is het eerste wat het me brengt. Daarnaast kijk ik er over 1 jaar misschien wel op terug als de 'beste beslissing ooit'. Dat de brownies door deze keuze de liefde krijgen die ze verdienen. Dat er andere prachtige producten bijkomen in de webshop en dat we over een tijdje op een gezonde manier door het dak kunnen gaan. De toekomst zal het leren, maar één ding is voor mij zeker: If you can dream it, you can build it.

Soms met een omweg, maar dan heeft het leven het zo bedoeld.

Wil je genieten van de brownies of een ander laten genieten en mij helpen mijn droom te verwezenlijken? Je kan de brownies via deze link bestellen :-)

Hoe denk jij hier over? Herken je dit of denk je: die is gek! Laat het mij hieronder weten in een reactie.

Zoete groet,

Kelly


Ouder bericht Volgende bericht


Laat een reactie achter