Hoe is De Lekkerste Brownies ontstaan? - De Lekkerste Brownies

Hoe is De Lekkerste Brownies ontstaan?

Ik kan je vertellen. Dat is best een verhaal. :-) De korte versie schrijf ik hieronder. Ben je benieuwd naar het uitgebreidere verhaal naar de aanloop van de winkel tot aan het starten van De Lekkerste Brownies? Dan is het leuk om het 'over mij' stuk te lezen op de website van mijn winkel DS Patisserie.  Dat stuk en het stuk wat je hieronder leest vormen samen mijn verhaal met het waarom ik ben gaan ondernemen.

In 2011 ben ik begonnen met ondernemen door mijn bedrijf Delicious Sweetness in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Na de eerste jaren vooral op bestelling te hebben gebakken voor bedrijven en veel bruidstaarten te hebben gemaakt heb ik op 8 April 2016 mijn winkel geopend. DS Patisserie aan de Denneweg in Den Haag. In de patisserie worden ook alle brownies voor De Lekkerste Brownies gebakken en verzonden.

Hoe het is begonnen.

Al vanaf het moment dat ik mij heb ingeschreven bij de KvK bak ik de brownies met hetzelfde recept. In het begin voor de lunchrooms en strandtenten waaraan ik leverde en later ook voor in de winkel.

Het was 2015 toen ik op de Royal Christmas Fair in Den Haag stond. Ik wilde Den Haag laten kennis maken met mijn macarons en andere producten. Door een foutje van de organisatie hadden wij een dubbele tent. Hierdoor was er heel veel ruimte over en viel onze stand in het niet. We moesten een oplossing zien te vinden zodat we toch opvielen daar tussen alle andere standhouders en dat lukte! Ik kreeg het idee om de andere helft van de tent in te richten als mini bakkerij. Althans, een werkbank, magnetron en oven. De koelkast stond er toch al voor het bewaren van de macarons. 

Ik kan mij het moment nog goed herinneren dat ik wat onwennig de eerste plaat brownies aan het bakken was. De bezoekers vonden het leuk om wat reuring in de tent te zien en bleven dan ook regelmatig staan. Ik, toen nog mega verlegen vond het maar niks. Al die mensen die mij op de vingers keken. Zo ongemakkelijk... Na wat afwegen, smelten en roeren was het zover. De eerste plaat brownies ging de oven in :-)

Het werd weer wat rustiger aan de stand en de bezoekers liepen weer door. Na een half uur zag je ze wat rondkijken. Ze roken iets, de geur van chocolade werd telkens sterker rondom de stand. Ze konden maar niet plaatsen waar die geur vandaan kwam. Totdat ik de brownies uit de oven haalde en de geur pas echt goed vrij kwam, toen snapten ze waar het vandaan kwam. Gelukkig had ik in de bakkerij al wat zakje voorverpakt, want warm snijden gaat helaas niet. Dit was geen overbodige luxe zal ik je zeggen! 

Het was voor mij een verkooples. De geur verkoopt zichzelf. Tuurlijk weet je het, maar ik stond er niet bij stil. Ik weet nog goed dat ik de momenten dat ik in de stand stond nog meer brownies heb gebakken. Een mooi moment als ik hier zo op terug kijk. En daarna snel weer naar de bakkerij om tot diep in de nacht macarons te bakken en vullen.

De dag na het bakken was het tijd om de brownies te snijden. Uiteraard lieten we de zijkanten proeven aan de bezoekers. Als ze het lekker vonden een klein beetje caramelsaus erop en genieten maar! Je zal vast begrijpen dat de afsnijsels gretig aftrek vonden aan de bezoekers en dat de brownies dan ook als een malle gingen! En om het feest helemaal compleet te maken verkocht ik er ook de huisgemaakte caramelsaus bij. Ik lieg niet als ik zeg dat de potjes caramelsaus soms nog warm met de bezoekers mee gingen. En die brownies? Die gingen als warme broodjes, euh... brownies over de toonbank ;-)

De start van DS Patisserie.

Op die kerstmarkt verkochten we naast brownies ook heel veel macarons, koeken en confituur. Uiteraard alles zelf gemaakt. De mensen waren zo enthousiast dat ze vaak vroegen waar de winkel zat. Die was er alleen nog niet...

Vanaf dat moment ben ik actief opzoek gegaan naar een plek waar een winkel goed zou passen. Een Franse patisserie, dat was mijn droom. Op 8 April 2016 was het zover. Voor het eerst draaide ik de sleutel om en zette ik de plantenbakken buiten om de klanten te verwelkomen. Het voelde zo onwerkelijk.

In de winkel verkochten we naast patisserie, macarons, croissants en confituur uiteraard ook brownies. Eerst alleen in de klassieke smaak, daarna ook in de smaken hazelnoot, Baileys, Walnoot en een special van de maand. 

Een geluk bij een ongeluk.

Toen kwam Covid voorbij en werd ik massaal gevraagd of ik de macarons niet per post kon verzenden. Nu sta ik 300% voor mijn kwaliteit. En voor mij is kwaliteit ook het perfect over komen van de producten zonder dat het kapot is. Wellicht weet je dat macarons erg breekbaar zijn en dat dat dus geen optie was per post. Maar de brownies uiteraard wel!

En toen was daar De Lekkerste Brownies...

Eind april 2020 is het idee ontstaan en op 5 Mei heb ik de website live gezet. Sindsdien zijn er al vele bestellingen geplaatst met lovende reacties van onze klanten. De webshop is in Oktober 2020 vernieuwd zodat het bestelproces voor jou veel fijner is geworden. Daarna heb ik in mei 2021 de verpakking een upgrade gegeven waardoor het nu echt een cadeautje is wat je uitpakt. 

En om het helemaal af te maken hebben wij sinds 14 juli de focus van de winkel nog meer op de brownies gelegd. Een schot in de roos om de brownies nog meer bekendheid te geven.

Mijn droom.

Door al deze keuzes kom ik steeds dichter bij mijn droom. Iedereen in Nederland laten genieten van De Lekkerste Brownies van Nederland.

Help jij mij hierbij? Nu vraag je je vast af, hoe dan!?

- Je kan mij helpen door als je onze brownies hebt ontvangen of besteld een review te schrijven.

- Door op je werk te laten weten dat wij super lekkere brownies per post versturen! Leuk voor jarige medewerkers, voor het hartelijk ontvangen van nieuwe klanten, voor het bedanken voor de inzet of noem het maar op.

- Vertel het je vrienden, familie en bekenden dat wij de lekkerste brownies van Nederland hebben! :-) 

- Volg ons op Facebook of Instagram of schrijf je in voor de nieuwsbrief. Zo blijf jij op de hoogte van nieuwe smaken, acties en lekkere recepten. Een win-win situatie zeg maar.

Maar genoeg over het ontstaan van De Lekkerste Brownies. Ik heb eigenlijk nog 1 vraag aan jou. Hoe ben jij terecht gekomen bij De Lekkerste brownies? Ik vind het super leuk als je mij dit wil laten weten in een reactie onder dit blog :-)

 

Terug naar blog

1 reactie

Ik ben met de lekkerste brownies in contact gekomen, doordat we in qaurantaine zatten en we deze super lekkere brownies opgestuurd kregen, van mn aanstaande schoonzus, kelly zelf dus!!!🥰

Saskia de jong

Reactie plaatsen