OP WERKDAGEN VOOR 14.00 UUR BESTELD IS DEZELFDE DAG VERZONDEN
Keurmerk webwinkel
OP WERKDAGEN VOOR 14.00 UUR BESTELD IS DEZELFDE DAG VERZONDEN
Winkelwagen 0

De winkel Delicious Sweetness stop, maar De Lekkerste Brownies gaat door.

Kelly Koopmans persoonlijk

Het is dinsdag 10 oktober. Het weer is fantastisch. Ik zit buiten in de zon met mijn laptop op schoot. Al een tijd probeer ik deze nieuwsbrief te typen, maar alles wat ik typ, haal ik ook weer weg. Ik kan de woorden niet vinden, maar eigenlijk zijn de woorden zo simpel.

Delicious Sweetness sluit zijn deuren op zaterdag 21 oktober...

Tranen rollen over mijn wangen en ik barst in huilen uit nu ik dit typ. Twee weken geleden heb ik de keuze gemaakt. Het heeft even geduurd voordat ik het naar buiten kon brengen, en door de twee weken heen kon ik het afgelopen zaterdag eindelijk zonder tranen vertellen. Nu ik het op papier zet, komt het weer net zo hard binnen knallen. Mijn kindje, mijn ziel en zaligheid die ik met zoveel liefde heb gemaakt tot wat het nu is, stopt ermee. Een schrale troost: de webshop van De Lekkerste Brownies blijft bestaan.

Het afgelopen jaar ben ik tot het uiterste gegaan en eroverheen. Voor de meesten niet zichtbaar, maar mijn naasten maakten zich al even zorgen om mij. Ikzelf zag het niet. Ik lachte veel weg, en door... Iets met een overlevingsstrategie om zo lang op topniveau te kunnen draaien, maar het houdt een keer op.

Het lukt niet meer.

Een combinatie van factoren zorgt ervoor dat ik de winkel moet sluiten. De langdurige (financiële) stress, een opeenstapeling van tegenslagen die je zelf niet in de hand hebt en denken goede keuzes te maken die achteraf anders uitpakken. Het is een combinatie van onmacht en achteraf 'foute' keuzes maken. Natuurlijk denk ik nu, 'ik had dat anders moeten doen' of 'wat als ik dit of dat', maar aan als/dan denken heb ik nu niks en ik probeer dit voor nu dan ook niet te veel te doen. Het maakt mij gek en ik schiet er niks mee op.

Positief afsluiten.

Ondanks dat dit slecht nieuws is, wil ik het heel graag positief afsluiten. Mooie herinneringen ophalen en horen waar jij de afgelopen jaren zo van hebt genoten. Er zullen zeker tranen vloeien aan mijn zijde. Maar weet dat het tranen zijn van dankbaarheid en geluk. Ik vind het geweldig om jou nog een keer te laten genieten van de lekkernijen in de winkel tijdens de komende twee vrijdagen en zaterdagen. Zaterdag 21 oktober is echt de laatste dag, een dag met een lach en een traan waarop ik later met heel veel mooie herinneringen zal terugkijken.

Ik wil jou alvast heel erg bedanken voor al jouw bezoekjes aan de winkel, voor alle keren met lieve woorden bij tegenslag, voor de momenten waarop je met mensen om je heen deelde dat ze echt eens bij ons langs moesten komen.

Uit de grond van mijn hart... Dank je wel...

This isn't goodbye, this is simply see you later.

Afgelopen week kwam Edmund langs in mijn winkel. Edmund is een fan van het eerste uur, maar is een tijdje geleden helaas naar België verhuisd. Enkele keren per jaar bezoekt hij Den Haag nog, en zo ook vorige week. Hij vroeg hoe het met mij ging. Net op een moment dat het even niet lekker ging. Mijn ogen vulden zich met tranen, en ik besloot op dat moment dit nieuws te vertellen. Als hij er dan toch is, vertel ik het hem liever zelf omdat de winkel er bij zijn volgende bezoek niet meer zal zijn. Hij liep zichtbaar van slag de winkel uit.

De twee dagen daarna dat hij nog in Den Haag was, kwam hij langs voor een praatje en ook wat lekkers. Op de laatste dag vroeg ik of ik hem een knuffel mocht geven. Zijn antwoord was: "This isn't goodbye, this is simply see you later." En zo is het maar net. Waar iets eindigt, komt iets moois voor terug, daar ben ik van overtuigd.

Voor nu... 

Heel veel liefs en zoete groet,

Kelly


Ouder bericht Volgende bericht


Laat een reactie achter